English versionNederlandse versie
Guus Fabius Guus Fabius groeide op in een gezin, waarin zijn muzikale ontwikkeling werd gestimuleerd. Zijn liefde voor kamermuziek ontdekte hij al vroeg in het samenspel met eigengemaakte bamboefluiten. Hij ontving jarenlang enthousiaste cellolessen van Dries Munnik en speelde met plezier in het Jeugd Kamerorkest Leiden.
Na zijn middelbare school heeft hij niet kunnen besluiten cellist te worden, maar via veel kamermuziek en vooral strijkkwartetten kwam hij bij Ben de Ligt in Groningen op het conservatorium terecht. Hij speelde in het Nederlands Studenten Kamerorkest (NESKO) en het Nationaal Jeugdorkest (NJO). Na vijf jaar in Groningen verhuisde hij naar Amsterdam (Jean Decroos) en sloot zijn officiele studie later af in Utrecht (Dmitri Ferschtman).
Al tijdens zijn Groningse jaren leerde hij Hans Rijkmans kennen, waarmee hij talloze concerten speelde en tournees maakte, meestal onder de naam ''Alauda''. Via hem ontmoette hij ook Prunella Pacey (altviool), waarmee hij sindsdien samen door het leven gaat en een duo vormt. Hij speelt bij voorkeur in kamermuziekuitvoeringen. Ensembles waarvan hij (mede)oprichter is zijn het ARTO-ensemble (1995), dat in 2015-2016 al voor het 20e seizoen het kern-ensemble van de kamermuziekserie in Bunnik vormt, het Dutch String Trio (2005) het cello duo (2009) met Liesbeth Bos (cello) en het strijkkwartet Ottomani (2019). Hij begeleidt ook euritmie-voorstellingen en speelt regelmatig in het Cugnon-project van Chris Duindam.
Guus speelt op een cello gebouwd door David Collins in 1997, gemaakt naar het model van Stradivarius genaamd "Servais", met iets grotere maten dan standaard.

Naar boven
Prunella Pacey & Guus FabiusHet Duo Prunella Pacey (altviool) -- Guus Fabius (cello) gaf haar eerste concert in 1993 na een uitnodiging uit Den Haag. Mede door dat concert ontdekten de musici een uitgebreid repertoire (meer dan honderd werken) voor deze ongebruikelijke combinatie. Vele andere concerten volgden waaronder een toernee naar Indonesië. Twee componisten, Miriam Rainsford en Egmont Swaan schreven een compositie speciaal voor dit Duo.
Een greep uit de commentaren van de pers:
“Perfect ensemblespel”
“Een verassende afwisseling van muzikale stijlen”
“Een zeer homogene klank”
“Het is vaak moeilijk te ontdekken wie wat speelt”.

Prunella Pacey en Guus Fabius hebben twee kinderen en wonen sinds 1990 in Driebergen.
Eind 2010 komt er een CD beschikbaar met sonates van J. Braun en G. Templeton Strong en korte stukjes van R. Clarke en W. Lutoslawski



Prunella Pacey - altviool
werd geboren in Durham, Engeland in een muzikaal gezin: haar moeder was de componiste-pianiste Margot Wright, een tijdlang de begeleidster van Kathleen Ferrier. Prunella was zo gelukkig om deze geweldige zangeres als petemoeder en inspiratie voor haar altvioolspel te hebben.
Al vele jaren is Prunella een bekend gezicht in de altvioolwereld. Na het winnen van beurzen voor het Royal College of Music en de Hochschulen van Wenen en Detmold werd Prunella aangenomen als aanvoerder altviolen in het Northern Sinfonia Orchestra. Ervaren als kamermusica sinds tienjarige leeftijd, uitvoerend in vele landen van Europa en in de VS, werd zij lid van het Allegri String Quartet.
Na haar komst naar Nederland in 1982 groeide Prunella's carriere uit in diverse richtingen. Zo begon zij een altviool-piano duo dat een succesvol debuut had in de Londense ''Purcell Room'', speelde in het Mondriaan Strijkkwartet, gespecialiseerd in moderne muziek en speelde met diverse ensembles op meer dan 25 CD's. Onder andere met de Labels EMI, Decca en Etcetera. Vanaf 1986 gaf Prunella altviool- en kamermuziekles aan het conservatorium te Utrecht en is momenteel lid van meedere kamermuziekensembles waaronder het Spinoza Strijkkwartet.
Zij treedt regelmatig op in concerten en als gastdocente op internationale festivals en is consultant gastdocente aan het Royal Welsh College of Music and Drama sinds 2006.
Prunella speelt op een instrument gebouwd door Max Möller in 1948.


Guus Fabius - cello
groeide op in een gezin, waarin zijn muzikale ontwikkeling werd gestimuleerd. Zijn liefde voor kamermuziek werd al vroeg ontdekt in het samenspel met eigengemaakte bamboefluiten. Hij ontving jarenlang enthousiaste cellolessen van Dries Munnik en speelde met plezier in het Jeugd Kamerorkest Leiden.
Na zijn middelbare school heeft hij niet kunnen besluiten cellist te worden, maar via veel kamermuziek en vooral strijkkwartetten kwam hij bij Ben de Ligt in Groningen op het conservatorium terecht. Hij speelde in het Nederlands Studenten Kamerorkest (NESKO) het Nationaal Jeugdorkest (NJO). Na vijf jaar in Groningen verhuisde hij naar Amsterdam en sloot zijn officiele studie later af in Utrecht.
Al tijdens zijn Groningse jaren leerde hij Hans Rijkmans kennen, waarmee hij talloze concerten speelde en tournees maakte, meestal onder de naam ''Alauda''. Via hem ontmoette hij ook Prunella Pacey, waarmee hij sindsdien samen door het leven gaat. Hij speelde diverse recitals, waarvan twee in het Concertgebouw met Ian Gaukroger. Hij speelt ook regelmatig concerten alleen. Andere ensembles waarvan hij (mede)oprichter is zijn het ARTO-ensemble (1995), dat in 2010-2011 al voor het 15e seizoen het kern-ensemble van de kamermuziekserie in Bunnik vormt, het Dutch String Trio (2005) en het twee cello duo (2009) met Liesbeth Bos.


Naar boven
Fabius EnsembleFabius Ensemble

Rosina Fabius - zang (mezzo-sopraan)
Prunella Pacey - altviool
Guus Fabius - cello

Het Fabius Ensemble bestaat uit drie leden uit 1 gezin. Naast hun normale concertactiviteiten, treden zij ook regelmatig op tijdens tentoonstellingen en andere sociale gelegenheden. Het repertoire bestaat uit liederen uit de klassieke muziek, met name de opera, aangevuld met enkele duos uit het repertoire van het Duo Pacey - Fabius.







Rosina Fabius (1990) - zang
speelde cello en piano, voordat zij ontdekte dat haar hartstocht ligt in zingen. Zij studeert aan de Hogeschool der Kunsten Utrecht bij Hennie Diemer. In 2009 won zij een tweede prijs in het nationaal concours van de Stichting Jong Muziektalent. In de zomer van 2010 gaf zij concerten in Indonesië. Opvallend is haar directe, doorleefde uitvoering met zeer krachtige presentatie.

Prunella Pacey - altviool
is een veelgevraagde altvioliste op de Nederlandse podia sinds haar vertrek uit het befaamde Engelse Allegri String Quartet. Zij is als kamermusicus zeer betrokken geraakt in het Nederlandse muziekleven en heeft meerdere ensembles opgericht. Prunella was jarenlang hoofdvakdocente altviool aan het Utrechtse Conservatorium en wordt tegenwoordig ook in het buitenland veel uitgenodigd als gastdocente. Prunella Pacey heeft tientallen CD’s gemaakt bij o.a. Decca, EMI, Globe en Etcetera.

Guus Fabius - cello
speelt in een aantal ensembles waaronder het Alauda Strijkkwartet en het Arto Ensemble. Dit laatste vormt de kern van een langlopende kamermuziekserie te Bunnik. Guus Fabius geeft al jaren cellolessen in Driebergen en is actief als kamermuziekspeler en solist. Met de pianist Ian Gaukroger gaf hij recitals, o.a. in het Concertgebouw. Regelmatig voert hij de cello suites van Bach uit en ook de Caprices van Alfredo Piatti behoren tot zijn lievelingsrepertoire.

Naar boven
Liesbeth Bos & Guus FabiusHet Cello-Duo Liesbeth Bos - Guus Fabius is begin 2010 opgericht. Zij ontmoetten elkaar in een muziekproject en herkenden eenzelfde muzikaliteit in elkaar, waardoor het samenspelen als vanzelf gaat. Het Duo heeft al diverse optredens achter de rug. Er is een een uitgebreide hoeveelheid leuke muziek voor twee cello's, veelal geschreven door virtuoze cellisten, waardoor alle mogelijkheden die de cello biedt goed gebruikt worden.










Liesbeth Bos - cello
studeerde cello aan de conservatoria van Zwolle en Amsterdam bij Jeroen Reuling en Michel Dispa. Zij speelde o.a. in het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) en pop/jazz orkesten o.l.v. Tonny Eyck en Cor Bakker. Ook heeft zij in muziektheater-producties gespeeld van Muztheater, Frank Groothof, Dogtroep e.a.
Momenteel speelt Liesbeth voornamelijk in verschillende kamermuziekensembles, waaronder een vast celloduo met Guus Fabius en het Medina Stijkkwartet. Haar cellotoon raakt je direct in de ziel.

Guus Fabius - cello
studeerde aan de conservatoria van Groningen, Amsterdam en Utrecht bij Ben de Ligt, Jean Decroos en Dmitri Ferschtman. Daarna speelde hij in diverse orkesten als het Nationaal Jeugd Orkest (NJO), het Nederlands Studenten Kamerorkest (NESKO) en diverse beroepsorkesten. Tegenwoordig ligt de nadruk meer op kamermuziek met diverse ensembles: o.a. een duo met Liesbeth Bos (cello), een duo met Prunella Pacey (altviool), het Alauda strijkkwartet, het Dutch String Trio en het ARTO ensemble, het kern-ensemble van een al 15 jaar lopende serie concerten in Bunnik.
Naar boven
Spinoza sextetHet Spinoza Strijksextet wordt gevormd door het Spinoza strijkkwartet met toevoeging van de twee levenspartners Ásdís Valdimarsdóttir en Guus Fabius. Elisabeth Perry leidde in Engeland al eerder het Ariensky sextet, wier opname van de Souvenir de Florence in Engeland een prijs behaalde voor de beste CD van het jaar.
Naar boven
Alauda strijkkwartetAlauda Strijkkwartet

Hans Rijkmans - viool
Kees Hilhorst - viool
Sven Rotteveel Mansveld - altviool
Guus Fabius - cello

Het Alauda strijkkwartet ontleent zijn naam aan het Lerchen-kwartet van Joseph Haydn. Alauda is Latijn voor leeuwerik. In de huidige samenstelling heeft het kwartet voor het eerst gespeeld in Frankrijk voor een “performance” met een wereldpremière. het feit dat de uitdagingen van die uitvoering doorstaan zijn is een bewijs dat de chemie in het kwartet bijna alles kan doorstaan. De leden zijn begonnen met een wetenschappelijke carrière, maar ontdekten alle vier dat muziek maken hen nader aan het hart lag en hebben hun wetenschappelijke aspiraties op een laag pitje gezet. Het kwartet speelt naast vele optredens in Nederland ook op festivals in Frankrijk.

Hans Rijkmans - viool
studeerde viool bij Bouw Lemkes aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hij speelde inmiddels in vrijwel alle Nederlandse orkesten. Hans speelt in de meest uiteenlopende klassieke producties met een voorkeur voor de kleinere bezetting. Hij maakte tournees door Frankrijk en Japan; ook gaf hij lessen en concerten in Mongolië. Hij is tevens actief als altviolist en piano-begeleider.

Kees Hilhorst - viool
is geboren in 1968. Hij studeerde aan het Rotterdams conservatorium viool bij Jan Hulst en Benzion Shamir. Met Maurits Konings aan de piano nam hij diens Fantasiesonate voor viool en piano op. Verder is hij concertmeester van het begeleidingsorkest Ensembl´Esprit en maakt hij deel uit van Barokorkesten als het ensemble De Swaen. Ian Metheson schreef voor hem het solostuk ´A serious matter´, waarin bijzondere mogelijkheden van pizzicato´s en flageolettonen worden toegepast. De componisten Clare Mclean en Iain Brandram schrijven momenteel kwartetten voor hem. Naast het Alauda kwartet speelt Kees ook in het Medina kwartet en het Wanderer kwintet.

Sven Rotteveel Mansveld - altviool
studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Prunella Pacey en Nobuco Imai. Sindsdien is hij werkzaam als remplaçant in vele Nederlandse orkesten; bij het Residentie-orkest is hij vaste remplaçant. Kamermuziek speelt hij regelmatig in diverse ensembles. Sinds enige jaren speelt hij tevens barok-altviool en viola d´amore, een aan de viool en altviool verwant instrument met veertien snaren, dat onder andere in de Johannes-passion van Bach te beluisteren is. Hij maakt deel uit van barokensemble Eik en Linde, dat hij samen met andere musici met een voorliefde voor de vroege barokmuziek oprichtte.

Guus Fabius - cello
begon op achtjarige leeftijd met pianolessen. Daarna werd zijn interesse gewekt voor de cello. Op het Gronings Concervatorium studeerde hij bij Ben de Ligt. De muziekwereld kreeg de overhand met kamermuziek, spelen in orkesten, concerten, cursussen en tournees met het Studenten Kamerorkest. Guus Fabius studeerde verder bij Jean Decroos aan het Sweelinck Conservatorium en bij Dmitri Ferschtman aan het Utrechts Conservatorium.
Guus Fabius speelt momenteel in zes ensembles waarmee hij regelmatig concerten geeft. Ook wordt hij veel gevraagd als continuo-cellist.



Naar boven
Dutch String TrioDutch String Trio

Pauline Terlouw - viool
Prunella Pacey - altviool
Guus Fabius - cello

Het Dutch String Trio is in 2005 door drie zeer ervaren kamermusici opgericht ter gelegenheid van Mozart’s 250ste geboortejaar (2006). Het Trio heeft werken van o.a. Mozart, Schubert, Beethoven, Dohnányí en Villa Lobos op het repertoire. Daarnaast worden solisten uitgenodigd waardoor de programmering vele mogelijkheden biedt: duos, trios en verschillende soorten kwartetten.

De pers over het Dutch String Trio:
“ Het Dutch String Trio maakte van Bach een gloedvol en hartstochtelijk kleurenpalet.”
“ De briljante variatiereeks in het Andante (Mozart, KV 563)was van een oorstrelende schoonheid.”

Pauline Terlouw – viool
studeerde bij Wolfram König. Zij was jarenlang lid van het Gustav Klimt Kwartet. Momenteel behoort zij tot de vaste kern van het Orion Ensemble, waarmee zij meerdere cd’s maakte. Ze is violiste in het Metropole Orkest.Sinds 2005 is Pauline mede-initiatiefneemster van ‘Het Luisterrijk’ in Utrecht en organiseert in het kader daarvan bijzondere muzikale evenementen.

Prunella Pacey - altviool
is een veelgevraagde altvioliste op de Nederlandse podia sinds haar vertrek uit het befaamde Engelse Allegri String Quartet. Zij is als kamermusicus zeer betrokken geraakt in het Nederlandse muziekleven en heeft meerdere ensembles opgericht. Prunella was jarenlang hoofdvakdocente altviool aan het Utrechtse Conservatorium en wordt tegenwoordig ook in het buitenland veel uitgenodigd als gastdocente. Prunella Pacey heeft tientallen CD’s gemaakt bij o.a. Decca, EMI, Globe en Etcetera.

Guus Fabius - cello
speelt in een aantal ensembles waaronder het Alauda Strijkkwartet en het Arto Ensemble. Dit laatste vormt de kern van een langlopende kamermuziekserie te Bunnik. Guus Fabius geeft al jaren cellolessen in Driebergen en is actief als kamermuziekspeler en solist. Met de pianist Ian Gaukroger gaf hij recitals, o.a. in het Concertgebouw. Regelmatig voert hij de cello suites van Bach uit en ook de Caprices van Alfredo Piatti behoren tot zijn lievelingsrepertoire.


Naar boven